Dlaczego warto kupić do restauracji patelnię elektryczną?

Dlaczego warto kupić do restauracji patelnię elektryczną?

Smażone potrawy od zawsze cieszyły się bardzo dużą popularnością. Muszą więc znaleźć się w menu każdej restauracji. Przygotowanie smażonych potraw na tradycyjnej patelni to rozwiązanie, które w lokalach gastronomicznych – szczególnie tych dużych – niekoniecznie się sprawdza. Stąd też chętnie kupowane są patelnie elektryczne gastronomiczne.

Jakie są ich zalety?

Patelnie elektryczne gastronomiczne to urządzenia, na których można przygotować mnóstwo bardzo różnorodnych smażonych dań. Patelnie elektryczne gastronomiczne znacznie przyspieszają czas przygotowania dań; praca kucharzy dzięki nim jest znacznie łatwiejsza. Patelnie dostępne są w bardzo różnych pojemnościach. Te najmniejsze mają pojemność 8 litrów, ale również zdecydowanie większe – mają one pojemność aż 120 litrów. Tak duża rozpiętość sprawia, że każdy właściciel restauracji bez problemu wybierze patelnię idealnie dopasowaną do wymagań jego kuchni. Do wyboru są zarówno modele, które można ustawić na blacie, jak i modele wolnostojące. Te pierwsze modele doskonale sprawdzają się w małych lokalach gastronomicznych; bardzo często kupują je właściciele mobilnych punktów gastronomicznych. Warto jeszcze wspomnieć o patelniach uchylnych – wymiana oleju na świeży jest w nich bardzo prosta.

Materiały do produkcji patelni

Elektryczne patelnie przeznaczone dla gastronomii są nie tylko wydajne, ale także bardzo trwałe. Do ich produkcji używana jest bowiem tylko stal nierdzewna. Dzięki temu patelnie są nie tylko trwałe, ale również łatwe do utrzymania w czystości.