Dlaczego olej kokosowy nierafinowany jest lepszy od rafinowanego?

Dlaczego olej kokosowy nierafinowany jest lepszy od rafinowanego?

Współczesny styl życia nie sprzyja zdrowiu – nadmiar stresu, przemęczenie, ograniczona ilość aktywności fizycznej. Chcąc uniknąć niepożądanych problemów zdrowotnych, a przynajmniej maksymalnie je zminimalizować, warto wprowadzić do codziennej diety olej kokosowy nierafinowany, którego cechą jest przede wszystkim optymalna ilość witamin i minerałów – w szczególności witaminy B2, B6, C, E, kwasu foliowego, potasu, żelaza, fosforu, wapnia, magnezu, jodu oraz kwasu laurynowego.

Jakie korzyści zapewnia olej kokosowy?

Olej kokosowy jest znany i stosowany od wielu wieków, produkt ten – nota bene – znajduje zastosowanie zarówno w kuchni, jak i kosmetyce. Na rynku dostępny jest olej kokosowy nierafinowany i rafinowany – zasadniczą różnicą jest w tym przypadku sposób produkcji, olej kokosowy nierafinowany to produkt ekologiczny, tłoczony na zimno, posiadający wszystkie wartości odżywcze. Cechą oleju kokosowego nierafinowanego jest także intensywny zapach kokosa.

Wiele osób zastanawia się, gdzie kupić pełnowartościowy olej kokosowy nierafinowany – sklep z produktami ekologicznymi to najlepsze rozwiązanie. W zasobach placówki znaleźć można wysokiej jakości olej kokosowy – opinie zadowolonych klientów dowodzą, że jest to produkt ekologiczny, wydajny i zdrowy. Godny podkreślenia jest fakt, że przedmiotowy olej kokosowy posiada informację dotyczącą miejsca pochodzenia. Poszukując zdrowego i wydajnego rozwiązania kulinarnego, warto rozważyć zakup oleju kokosowego nierafinowanego – cena jest nieco wyższa niż w przypadku oleju nierafinowanego, nie mniej jednak zaletą jest w tym przypadku wysoka jakość oraz wartości odżywcze.

Dlaczego olej kokosowy nierafinowany jest lepszy od rafinowanego?
Oceń wpis

Dodaj komentarz